20
Ιολ.
09

Crazy Planets by Playfish

by Innocent Bitch

Ναι λοιπόν καλά καταλάβατε!! Σπαρταράει ακόμα το καινούριο παιχνίδι της γνωστής, λατρεμένης μας πλέον, εταιρίας παιχνιδιών, το crazy planets και φυσικά σαν γνωστές…playfishομανείς που είμαστε δεν χάνουμε χρόνο! Σας παραθέτουμε εδώ έναν οδηγό για το παιχνίδι!

n48596151436_8591

Περίληψη του παιχνιδιού:

Πρόκειται για τον κεντρικό χαρακτήρα (ναι καλέ εσένα) που είσαι ένα εξωγηινάκι (το οποίο όμως όχι δεν το ντύνεις όπως θες, είναι ένα απλό μαύρο εξωγηινάκι με κεφάλι την φωτογραφία σου!). Αυτό το εξωγηινάκι λοιπόν έχει τον δικό του πλανήτη και πρέπει να εκτελέσει κάποιες αποστολές για να μεγαλώνει ο πλανήτης του, η ομάδα του, να αποκτάει συνέχεια περισσότερα λεφτά ( = περισσότερα ψώνια & όχι μόνο) και να ανεβαίνει φυσικά θέση ανάμεσα στους φίλους του

Στοιχεία του παιχνιδιού (και ομοιότητες με προηγούμενα παιχνίδια):

Φυσικά η playfish δεν ξεφεύγει από την περπατημένη σε πολλά ζητήματα…

 1. Friends: Οι φίλοι σου για μία ακόμη φορά παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς όχι μόνο κερδίζεις με τακτές καθημερινές επισκέψεις στους πλανήτες τους κάποια μέταλλα που χρειάζεσαι για να αγοράσεις όπλα (μια μίξη απο rc και ps δηλαδή) αλλά επίσης ανάλογα με το πόσους φίλους έχεις, σε τόσο λιγότερη ώρα αποκτάς τα όπλα (και πιστέψτε με, μετράει, γιατί όταν μιλάω για ώρα μιλάω για κανονική ώρα…ώρες για την ακρίβεια!)… Οπότε για μία ακόμη φορά ρίξτε το στα invite! Και να μην ξεχνάμε και το trade (δες παρακάτω!) – στο οποίο βασικά δεν μετράει η ποσότητα των φίλων σου αλλά η ποιότητα! (να είναι καλοί να δέχονται τις ανταλλαγές σου!) –
 2. Decoration: Είπαμε δεν μπορείς να ντύσεις το εξωγηινάκι σου όπως θες… Δεν είπαμε όμως ότι δεν μπορείς και να διακοσμήσεις τον πλανήτη σου όπως θες!! Αντί για σπίτι ή εστιατόριο αυτή τη φορά λοιπόν έχεις να διακοσμήσεις τον δικό σου πλανήτη(!), βάζοντας το έδαφος που θες, δίνοντας του τον «φωτισμό» που θες και, φυσικά, τοποθετόντας του επάνω από κτήρια μέχρι σύννεφα και το κλασσικό ενυδρείο με το ψαράκι-σήμα της playfish.
 3. XP for Experience: Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει η κλασσική μπάρα επάνω με την εμπειρία σου που ανεβαίνει κάθε φορά που εκτελείς μια αποστολή (ή ανοίγεις το εστιατόριο, ή ασχολείσαι με το ζωάκι σου, ή ή ή…) και που σε τοποθετεί και ανάμεσα στους φίλους σου ανάλογα με το ποιός έχει μαζέψει πιο πολύ… Φυσικά η εμπειρία μετράει και για να ανεβαίνεις level, καθώς ανεβαίνοντας ξεκλειδώνουν καινούριες αποστολές, μεγαλώνουν οι πόντοι ζωής σου αλλά και αποκτάς περισσότερα άτομα στην ομάδα σου!
 4. Gems & Metals: Όπως στο restaurant city έπρεπε να μαζέψεις υλικά για να φτιάξεις το κάθε φαγητό έτσι κι εδώ θα πρέπει να μαζέψεις μέταλλα (είτε με επισκέψεις στους φίλους σου – καθημερινά είπαμε – είτε εκτελώντας τις αποστολές είτε με ανταλλαγές – βλέπε παρακάτω -) ώστε να αγοράζεις όπλα ή να ανεβάζεις level αυτά που ήδη έχεις!
 5. Medals: Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και απ’ αυτό το παιχνίδι τα μετάλλια! Από το μετάλλιο γιατί σκότωσες δύο αντίπαλα ρομποτάκια με μία φορά που έριξες μέχρι το μετάλλιο του ότι σκότωσες με δικό σου φταίξιμο τον παίκτη ή συμπαίκτη σου… Η πρώτη σειρά με μετάλλια κερδίζεται σε οποιονδήποτε πλανήτη, από εκεί και κάτω όμως είναι συγκεκριμένα μετάλλια για τον κάθε πλανήτη. Δηλαδή για να τα κερδίσεις πας στη συγκεκριμένη πίστα και την νικάς με τον τρόπο που σου λέει (με κάποιο συγκεκριμένο όπλο ή χωρίς να κουνηθείς, χωρίς να χάσεις καθόλου ενέργεια, κλπ…). Σε κάποιους πλανήτες πρέπει να παίξεις την πίστα 5, 10 & 20 φορές για να πάρεις τα αντίστοιχα μετάλλια!
 6. Η τράπεζα: Ε και η πιο λογική ομοιότητα απ’ όλες… η τράπεζα! Εκεί όπου στέλνεις αληθινά (το τονίζω ΑΛΗΘΙΝΑ!!!) λεφτά και σου δίνουν εξωγηινολεφτά! Να μην βγάλουν και το κάτι τις τους τα παιδιά?
 7. Trade: Τέλος να μην ξεχάσω να αναφέρω και το «παζάρι» που γίνεται και σ’ αυτό το παιχνίδι… Για να μαζέψεις τα μέταλλα υπάρχουν διάφοροι τρόποι..(τους έχω πιο πάνω, πάνε δες!). Επειδή όμως είναι βαρετό να περιμένεις κάθε φορά 24 ολόκληρες ώρες για να ξαναπάρεις κάποια μέταλλα απ’τους φίλους σου, υπάρχει και αυτός ο σύντομος τρόπος, ο οποίος όμως απαιτεί και την δικιά τους συγκατάθεση…Έτσι (αντί για τρόφιμα) ανταλλάσεις μέταλλα για να φτιάξεις (αντί για φαγητά) όπλα!

Στο ίδιο μοτίβο πάνω κάτω βρίσκεται και αυτό το παιχνίδι γενικά.

Οι Διαφορές! :

Αυτή τη φορά η playfish δοκίμασε να βάλει και λίγο..δράση στο παιχνίδι γιατί αν και όλοι λίγο πολύ τα αγαπήσαμε, τα παλιότερα παιχνίδια της δεν είχαν και πολύ απ’ αυτό το συστατικό!

Έτσι λοιπόν για να ανεβάσεις ουσιαστικά το experience σου, να αποκτήσεις μέταλλα κλπ κλπ θα πρέπει να εκτελέσεις κάποιες αποστολές! Αυτές οι αποστολές είναι στην ουσία να σκοτώνεις κάποια ρομποτάκια που όσο ανεβαίνουν οι πίστες τόσο μεγαλώνουν οι πόντοι ζωής τους και δυναμώνουν οι επιθέσεις τους!! Τοποθετείσαι λοιπόν (από το τρίτο level και μετά με την ομάδα σου, πιο πριν μόνος σου) σε ένα μέρος ενός ξένου πλανήτη και πρέπει χρησιμοποιώντας τα όπλα που έχεις να εξοντώσεις τα ρομποτάκια! Το κάθε όπλο ανάλογα με το level του έχει και αντίστοιχη δύναμη! Έτσι μπορεί ένα ρομποτάκι να το σκοτώσεις με την πρώτη, μπορεί όμως και να χρειστούν πέντε-έξι φορές! Για να τα σκοτώσεις (επειδή φυσικά δεν έχουν τοποθετηθεί δίπλα σου) πρέπει να στοχεύσεις και σωστά! Να τα πετύχεις όσο πιο πιο κοντά γίνεται ρε παιδι μου…Ξεκινάς εσύ με επίθεση (η οποία έχει μέγιστο χρόνο 30 δευτερόλεπτα και μπορείς να βαρέσεις μία φορά – δεν είναι μέχρι να σου τελειώσει ο χρόνος) και ύστερα έχει σειρά το ένα από τα ρομποτάκια…Μετά πάλι εσύ, και μετά άλλο ρομποτάκι…Και οι επιθέσεις πάνε έτσι κυκλικά!

Σημαντικό ρόλο παίζουν πέντε βοηθήματα που υπάρχουν από κάτω σε μια μπάρα (σαν φίλτρα ένα πράγμα) που ανάλογα με το τι διαλέγεις σου διπλασιάζουν την επίθεση, σε γιατρεύουν αν έχεις χάσει πολλούς πόντους ζωής και κινδυνεύεις να χάσεις, σου δημιουργούν μία ασπίδα ώστε να μην μπορούν να σε πιάσουν τα χτυπήματα των αντιπάλων κλπ… Για να τα χρησιμοποιήσεις πληρώνεις κανονικά με χρήματα…(οπότε φροντίστε να μην τα ξοδέψετε όλα σε διακοσμητικά για τον πλανήτη! Τα χρήματα είναι απαραίτητα!). Αυτά τα «φίλτρα» κρατάνε 2-3 γύρους και μετά φεύγουν και άμα τα θες πάλι ξαναπληρώνεις!

Σημαντικό είναι να πούμε ότι αν έχετε εκτελέσει όλες τις αποστολές σας και χρειάζεστε experience για να ανέβετε level και να ανοίξει καινούρια πίστα με αποστολές, τότε δεν έχετε παρά να επαναλάβετε μία αποστολή. Κάθε φορά που εκτελείται μια αποστολή, δίνει εκ νέου χρήματα, μέταλλα αλλά φυσικά (κυρίως) και experience.

Κάτι τελευταίο που πρόσεξα είναι ότι στους χάρτες με τις αποστολές υπάρχουν τριγύρω μερικοί ροζ πλανήτες (εκτός «τροχιάς»). Αυτοί δεν είναι διακοσμητικοί αλλά πίστες κανονικά!

cp_screenshot31

Αυτά λοιπόν σε γενικές γραμμές…Όπως φαίνεται το παιχνίδι είναι μία μίξη των δύο πιο αγαπημένων μας παιχνιδιών της εταιρίας και του παλιού παιχνιδιού για τον υπολογιστή Worms! Πιστέψτε με πάντως η playfish έκανε για μία ακόμη φορά πολύ καλά την δουλειά της (αν σας αρέσουν αυτά τα παιχνίδια φυσικά) καθώς από προσωπική πείρα στο παιχνίδι κολλάς από την πρώτη κι όλας ώρα!!! Και μπορώ να πω ότι δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο! Ελπίζω να το απολαύσετε όσο και τα υπόλοιπα! Για τυχόν απορίες αφήνετε σχόλιο (κλασσικά πράγματα).

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Crazy Planets!  («,)

Advertisements

1 Response to “Crazy Planets by Playfish”


 1. 1 salonicasunitedbitches
  Ιουλίου 22, 2009 στο 19:32

  ενα εχω να πω «σπαρταραει»


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Blog Stats

 • 89,514 hits

Salonica’s United Bitches (S.U.B)

These Bitches cant be serious!

Θεωρίες Της Ράνιας

Οι πρώην, είναι σαν το σπίτι των γονιών μας. Αισθάνεσαι πολύ όμορφα κάθε φορά που επιστρέφεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλεις να μείνει και για πάντα. {καινουργια θεωρια κάθε βδομαδααααααα}
Ιουλίου 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιον.   Αυγ. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: